Les Preses necessita una solució definitiva

Després del ple de l’Ajuntament de les Preses del passat dia 27/07/2016, ERC Les Preses vol posar de manifest que les mocions presentades pels veïns i els dos grups municipals coincidien en diversos punts fonamentals. L’actitud de l’equip de govern negant en tot moment el seu lideratge per tirar endavant el projecte de les rotondes, la manca de receptivitat vers la moció presentada pel nostre grup, emparant-se en suposades qüestions tècniques i d’oportunitat política van portar el ple a una situació crispada i tensa. Els veïns assistents varen viure en primera persona alguns dels tics manipuladors i mancats de coherència que tant sovint hem de suportar per part dels regidors de CiU. Es reclamava que no haguéssim consultat l’informe tècnic abans de la convocatòria del 15 de juny quan, en paraules del Regidor de Governació, Hisenda i Empresa, senyor Luís Guillaumes, encara no el tenien… I així, una darrera l’altra, les conclusions es varen anar portant a una deriva absurda i manipuladora acusant el nostre grup de voler treure rèdit polític d’una polèmica impulsada per l’equip de govern de CiU. Finalment, els nostres regidors es varen plantar, indignats pel caire que agafava la qüestió i, entre aplaudiments dels assistents, posaren en clar que els fets eren coneguts per tothom, i que les declaracions en el mitjans posaven de manifest la clara aposta de l’equip de govern pel projecte de rotondes, posicionant-se a favor i impulsant-ne el seu desenvolupament. Només cal acudir a l’hemeroteca per seguir les declaracions de l’alcalde Pere Vila per a posar tothom al seu lloc. Per altra banda també es pot qüestionar l’“oportunitat política“ de la moció d’urgència presentada per l’equip de govern el mateix dia del ple, aclaparat per la resposta veïnal, les pancartes i la recollida de més de 600 signatures contràries al projecte.

Arribats a aquest punt, la moció presentada pels veïns i aprovada per unanimitat, deia clarament que en cap cas s’acceptaria la construcció de les rotondes i que s’instava el Departament de Territori i Sostenibilitat a aplicar mesures puntuals que ajudessin a pal·liar els greus problemes de trànsit que suportem els veïns de les Preses i la Vall d’en Bas (semàfors sincronitzats, presència de Mossos d’Esquadra en caps de setmana, tercer carril a l’alçada de l’Escola La Bòbila…). Des d’ERC Les Preses ens situem fermament a costat dels veïns, que amb la seva actitud compromesa i activa han impulsat l’aprovació de la moció que instava el ple municipal a presentar la sol·licitud de suspensió del projecte davant del Departament de Territori i Sostenibilitat. ERC Les Preses ja vam prendre partit en el nostre fulletó informatiu del mes de juny, qüestionant l’oportunitat, viabilitat, utilitat i cost de les rotondes, manifestant clarament la nostra opinió que aquesta acció significaria un nou ajornament en la construcció de l’enllaç Olot-Bracons, que suporta un trànsit insostenible amb les actuals infraestructures.

ERC Les Preses insta el Departament de Territori i Sostenibilitat a escoltar la veu del veïns i del Ple Municipal de les Preses, perquè posi sobre la taula els recursos necessaris  per presentar un projecte on es defineixi clarament el traçat de l’enllaç Olot-Bracons i exigeix que aquest projecte sigui sostenible, adequat a les necessitats dels municipis implicats, respectuós amb el medi ambient i consensuat amb els afectats. Com a ERC Les Preses, posem els nostres regidors i membres del grup a disposició dels veïns del municipi i de l’equip de govern per tal de treballar conjuntament en la comissió aprovada en el passat ple, que ha de posar les bases del projecte de mínims que creiem que s’han de negociar i fer les gestions necessàries a nivell del Parlament de Catalunya i del Departament de Territori i Sostenibilitat.

http://www.olot.tv/noticies/esquerra-preses-insta-territori-sostenibilitat-trobar-solucio-definitiva-esten-ma-tots-actors-implicats-ho/

http://www.eldigitaldegirona.com/les-preses-necessita-una-solucio-definitiva/

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/08/19/erc-exigeix-aclarir-variant-preses/799841.html

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.