Resolució de ERC: LLIBERTAT I GOVERN ARA!

 

Des de ERC Les Preses vivim amb indignació l’empresonament dels electes i les sentències arbitràries que han empresonat  o exiliat els electes catalans. Davant la manca de diàleg i la imposició unilateral de criteris judicials  de dubtosa legitimitat democràtica (tal com ha recollit  la ONU en una resolució, on diu: “Se li ha demanat a l’estat membre [Espanya] que prengui totes les mesures necessàries perquè Jordi Sànchez pugui exercir els seus drets polítics d’acord amb l’article 25 del Conveni’) volem manifestar:

 • El nostre respecte i solidaritat pels empresonats, exiliats i les seves famílies.
 • La nostra disposició per seguir lluitant per la democràcia i el diàleg.
 • El nostre compromís amb el resultats de les votacions del 1O i 21D.
 • La necessitat de recuperar el control del govern de la Generalitat i les Conselleries.
 • El compromís ferm i inalterable de lluitar per la llibertat i el retorn dels qui no han fet altra cosa que implementar la voluntat majoritària  i democràtica exercida pel poble de Catalunya.
 • Reclamar l’unitat d’acció de totes les forces independentistes i progressistes per fer front als embats  de l’Estat espanyol; buscar consensos i deixar les lluites partidistes.
 • En moments greus cal alçada de mires i més enllà del què i el qui,  ara toca decidir què volem  i  com ho volem fer.
 • La indignació popular s’ha de liderar de forma positiva i la millor manera és recollir el sentiment del carrer, fer Govern i des de la legitimitat democràtica plantejar una legislatura que permeti fer evident els sentiment i necessitats del poble català.

En aquesta resolució volem recollir sentiments i mesures d’acció conjuntes; es tracta de reagrupar-nos i, des de la força democràtica popular, seguir reclamant respecte per a la democràcia i LLIBERTAT PELS EMPRESONATS I EXILIATS.

2 pensaments sobre “Resolució de ERC: LLIBERTAT I GOVERN ARA!

 1. Hola Josep, em coneixes bé i ara més que mai crec que s’ha de mantenir el cap fred; t’ho diu un que ha estat en primera fila en totes les mobilitzacions, vagues i altres actes que cada setmana, malhauradament, protagonitzem. Escric aclaparat però decidit, escric esperançat però conscient que la visceralitat i l’odi mai soluciona res. Crec que només teixint complicitats democràtiques i reconeixent el fracàs de l’intent de República podrem emprendre de nou el camí. Aquets és el propòsit de l’escrit.
  La trinxera només convida als qui estan disposats a morir. Quants dels dos milions de votants independentistes arriscarien la presò o simplement la setmana santa o una paga extra? Em poso al servei dels qui han perdut la llibertat però atenc la crida que fa l’Oriol Junqueras des de la presó :
  “Transformeu la indignació en coratge i perseverança. La ràbia en amor. Penseu sempre en els altres, en el que hem de refer. Catalunya és un país de pau, no de violència. Penso cada dia en vosaltres, en tots vosaltres. En el futur.”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.